Malzemeler
3 bardak bulgur
500gr kuşbaşı et
2 adet soğan
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
200gr margarin yada tereyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
Kuru soğanın bir tanesini ince kıydıktan sonra yağın yarısı ile pembeleşene kadar pişiriyoruz.Etleri ilave edipkavurmaya devam ediyoruz.Et suyunu salıp yeniden çektikten sonra salçaları , tuzu ve karabiberi ekleyip karıştıralım.5 bardak sıcak su koyup etleri yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Kalan margarinde diğer soğanı da pembeleşene kadar pişirelim.İçine ince kıydığımız sivri biberi, bulguru, kuşbaşı doğradığımız domatesleri de sırasıyla ekleyip kavuralım.Pişmiş olan etleri süzerek etleri de bulgura ekleyip bir kez daha karıştıralım.Etin suyunu da ilave edip bulgur suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.Afiyet olsun.
1 yorum:
et olan yemekleri genel olarak seviyorum
Yorum Gönder