24 Şubat 2013 Pazar

Sütlü İrmik Helvası


irmik helvası

Malzemeler


500gr irmik
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 paket margarin


Margarini tencerede eritiyoruz.Üzerine irmiği de ekleyerek irmikler pembeleşene kadar sürekli karıştırıyoruz.Ayrı bir kabın içerisinde su, süt ve şekeri de ekleyrek şekeri eritiyoruz.Daha sonra bu karışımı ocaktaki irmiğin üzerine yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Bir tepsiye dökerek üzerini kaşık yardımıyla düzeltiyoruz.Üzerine ceviz fıstık yada hindistan cevizi serpebilirsiniz.Bir kaç saat dinlenmesi için buzdolabında bekletiyoruz.Dilimleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.