19 Şubat 2013 Salı

Bakla Turşusu

 


bakla turşusu
 

 

Malzemeler


1kg bakla
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yarım çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı tuz
4-5 adet yeşil sarımsak
Su

      Benim gibi baklayı sevmeyenlere bir not ile başlamak istiyorum.Bakla turşusunda baklanın kokusu ve tadı kalmıyor.Oldukça farklı ve güzel bir tat.

      Önce baklaları temizleyip kaynar suda ortalama 5 dk haşlıyoruz.Baklaları ister tüm ister 2-3 parçaya bölerek kullanabilirsiniz.Haşlama süresini de turşuyu yumuşak seviyorsanız biraz daha artırabilirsiniz.Haşladığımız baklaları soğuk suyun içine çıkarıyoruz.Sarımsaklarımızı da 2-3 parmak uzunluğunda parçalara bölüyoruz.Yeşil yapraklarını da kullanabilirsiniz.Baklalrı ve sarımsakları karışık olarak kavanoza yerleştiriyoruz.İsteğe bağlı olarak kurutulmuş acı biber de koyabilirsiniz içine.1 lt suyun içine sirke, limon tuzu ve iri salamuralık tuzumuzu da ekleyerek karıştırıyoruz.Baklaların üzerine suyu dökerek kapağını kapatıyoruz.Yaklaşık 10 günde turşumuz hazır.Turşu severler için farklı ve güzel bir tat.Yemeye doyamayacaksınız.Afiyet olsun.
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.