1kg un
1 kaşık kuru maya veya bir tane yaş maya
Tuz
Su
Üzeri için:
Bir kase rendelenmiş peynir yada lor
1 kase kaymak, yoksa taze yoğurt kullanabilirsiniz
1 yumurta
Tuz
Maya ve tuzu una karıştırarak ılık su ile hamuru hazırlıyoruz.Daha sonra üzerine nemli bir bez örterek hamurun kabarması için 1-2 saat bekletiyoruz.Sıcak ortamda yada üzerini iyice örterek bekletirseniz hamur daha çabuk kabaracaktır.Hamur kabardıktan sonra büyük parçalar koparıp un içinde beze yapar gibi kalın bir rulo yapıyoruz.Bilek kalınlığından biraz ince olmalı.Bıçakla 2-3 parmak genişliğinde parçalar keserek bol yağlanmış tepsiye diziyoruz.Bıçakla kestiğimiz taraflar bir tarafı tepside diğer tarafı da yukarda olacak şekilde yerleştiriyoruz.Tamamını yerleştirdikten sonra kestiğimiz hamurların üzerine üç parmağımızla bastırarak küçük çukurlar oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz çukurlara peyniri koyuyoruz.
Üzeri için kaymak yada yoğurdun içine tuz ve yumurtayı koyarak iyice çırpıp üzerine döküyoruz.Dızmananın aslı kaymak ile yapılır.Fakat kaymak yoksa yoğurt ta kullanabilirsiniz.Eğer yoğurt kullanacaksanız içine bir çay bardağına yakın sıvı yağ koymanız gerekiyor.Önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.