Malzemeler
1kg karnıbahar
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
100gr kıyma
Tuz, karabiber, sıvı yağ
Salça
200gr kaşar
Karnıbaharın zamanı geçmeden bir de fırında karnıbahar yapalım.Ben karnıbaharın kızartmasını daha çok severim ama sağlık açısından kızartmadan biraz uzak durmak gerekiyor.
Bir tencerenin içinde karnıbaharı haşlamak için su kaynatıyoruz.İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve dört parçaya böldüğümüz yarım limonu da koyuyoruz.Karnıbaharımızı küçük parçalara ayırarak kaynar suyun içinde 5dk haşlıyoruz.
Yemeklik doğradığımız soğanları sıvı yağı ekleyerek pembeleşene kadar pişiriyoruz.Daha sonra kıyma ve salçayı da ekleyerek 2-3 dakika daha pişirdikten sonra tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip 1-2 dakika daha pişiriyoruz.
Ayrı bir tavada sıvıyağ ve unu kavuruyoruz.Üzerine yavaş yavaş sütü de ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıyoruz.Haşladığımız karnıbaharlarını fırın tepsisine yerleştiriyoruz.Üzerine kıyma ve sütlü sosu da döküyoruz.Rendelediğimiz kaşarı da üzerine ekleyerek yaklaşık 25 dakika fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder