Püf Noktası

0 yorum

  • Ekmeği daha uzun süre saklamak için pamuklu bez torbada tutun.
  • Domatesleri dikey olarak dilimlerseniz kestiğinizde daha az sulanır.
  • Yumurtayı yağsız pişirmek istiyorsanız, küçük bir tencrenin içine su koyun.Su kaynadıktan sonra tencerenin ağzını ısıya dayanıklı bir tabak ile kapatıp, yumurtayı tabağın içine kırın.
  • Aynı fırını kullanarak birden fazla yemek pişirmek isterseniz, fırının en altına pişirme ısısı en yüksek olanı yerleştirin.
  • Yemek hazırlarken ellerinize sinen kötü kokuları geçirmek için metal bir kaşığı sabun gibi kullanarak ellerinizi sadece su ile yıkayın.
  • Yemek pişirmek için herzaman soğuk su ile başlayın.Soğuk suda sıcak suya nazaran daha fazla mineral vardır.
  • Pancarı ve kırmızı lahanayı haşlarken haşlama suyuna bir kaşık sirke eklerseniz, daha parlak kırmızı olacaktır.
  • Çorba ve sulu yemeklerde kullanacağınız kuru baharatları pişirme süresinin başında, taze baharatları ise servisten hemen önce ilave ederseniz renk ve lezzetlerini korur.
  • Kuru soğanları soyduktan sonra buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurduktan sonra doğrarsanız gözleriniz yanmaz.
  • 1 su bardağı kuru baklagil haşlandıktan sonra 2 su bardağı olur.
  • Kuru baklagilleri kilerde veya mutfakta saklarken kavonozuna kurutulmuş kırmızı biber koyarsanız güve böceği olmaz.
  • Kuru baklagillerin bozuk veya böcekli olup olmadığını anlamak için, bir kaseye su koyup içine baklagilleri koyun.Suyun üzerinde yüzen baklagiller bozuk yada böceklidir.onları ayırdıktan sonra kalanını kullabilirsiniz.
  • Salatanızda kullanacağınız salatalığı dilimledikten sonra üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin.Daha sonra soğuk suyun altında yıkadıktan sonra salatada kullanabilirsiniz.Bu işlemden geçmiş salatalık sulanmayacağı için salatanın ve sosunun tadını bozmayacaktır.
  • Hazırladığınız tatlı tart hamurunun üzerine bir çatal ile delik deldikten sonra üzerine 2 kaşık hindistan cevizi serpin.Böylece tartın içine harç olarak kullanacağınız meyvelerin suyu hamura geçmez.
  • Karnıbahar haşlarken haşlama suyuna 1 kaşık sirke ilave edin.Böylece karnıbahar daha beyaz olacak ve kötü kokmayacaktır.
  • Yumuşak peyniri rendelemeden önc yarım saat buzlukta bekletin.Dondurduktan sonra rendelemek daha kolay olacaktır.
  • Patatesleri kabuksuz haşlarken haşlama suyuna yarın limon suyu eklerseniz, hem patateslerin rengi daha sarı olacak hem de daha çabuk haşlanacaktır.
  • Makarna suyuna kaynamaya başladıktan sonra tuz ilave edin.Baştan tuz atarsanız daha uzun sürede kaynayacaktır.
  • Eti pişirmedn önce tuzlamayın.Tuzlarsanız et sulanacağı için hem lezzetini kaybedecek hemn de daha geç pişecektir.


Devam edecek...................

                                                                                                                         Alıntıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.