- Ekmeği daha uzun süre saklamak için pamuklu bez torbada tutun.
- Domatesleri dikey olarak dilimlerseniz kestiğinizde daha az sulanır.
- Yumurtayı yağsız pişirmek istiyorsanız, küçük bir tencrenin içine su koyun.Su kaynadıktan sonra tencerenin ağzını ısıya dayanıklı bir tabak ile kapatıp, yumurtayı tabağın içine kırın.
- Aynı fırını kullanarak birden fazla yemek pişirmek isterseniz, fırının en altına pişirme ısısı en yüksek olanı yerleştirin.
- Yemek hazırlarken ellerinize sinen kötü kokuları geçirmek için metal bir kaşığı sabun gibi kullanarak ellerinizi sadece su ile yıkayın.
- Yemek pişirmek için herzaman soğuk su ile başlayın.Soğuk suda sıcak suya nazaran daha fazla mineral vardır.
- Pancarı ve kırmızı lahanayı haşlarken haşlama suyuna bir kaşık sirke eklerseniz, daha parlak kırmızı olacaktır.
- Çorba ve sulu yemeklerde kullanacağınız kuru baharatları pişirme süresinin başında, taze baharatları ise servisten hemen önce ilave ederseniz renk ve lezzetlerini korur.
- Kuru soğanları soyduktan sonra buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurduktan sonra doğrarsanız gözleriniz yanmaz.
- 1 su bardağı kuru baklagil haşlandıktan sonra 2 su bardağı olur.
- Kuru baklagilleri kilerde veya mutfakta saklarken kavonozuna kurutulmuş kırmızı biber koyarsanız güve böceği olmaz.
- Kuru baklagillerin bozuk veya böcekli olup olmadığını anlamak için, bir kaseye su koyup içine baklagilleri koyun.Suyun üzerinde yüzen baklagiller bozuk yada böceklidir.onları ayırdıktan sonra kalanını kullabilirsiniz.
- Salatanızda kullanacağınız salatalığı dilimledikten sonra üzerine tuz serpip 15 dakika bekletin.Daha sonra soğuk suyun altında yıkadıktan sonra salatada kullanabilirsiniz.Bu işlemden geçmiş salatalık sulanmayacağı için salatanın ve sosunun tadını bozmayacaktır.
- Hazırladığınız tatlı tart hamurunun üzerine bir çatal ile delik deldikten sonra üzerine 2 kaşık hindistan cevizi serpin.Böylece tartın içine harç olarak kullanacağınız meyvelerin suyu hamura geçmez.
- Karnıbahar haşlarken haşlama suyuna 1 kaşık sirke ilave edin.Böylece karnıbahar daha beyaz olacak ve kötü kokmayacaktır.
- Yumuşak peyniri rendelemeden önc yarım saat buzlukta bekletin.Dondurduktan sonra rendelemek daha kolay olacaktır.
- Patatesleri kabuksuz haşlarken haşlama suyuna yarın limon suyu eklerseniz, hem patateslerin rengi daha sarı olacak hem de daha çabuk haşlanacaktır.
- Makarna suyuna kaynamaya başladıktan sonra tuz ilave edin.Baştan tuz atarsanız daha uzun sürede kaynayacaktır.
- Eti pişirmedn önce tuzlamayın.Tuzlarsanız et sulanacağı için hem lezzetini kaybedecek hemn de daha geç pişecektir.
Devam edecek...................
Alıntıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder