7 Nisan 2013 Pazar

Hindistan Cevizli Sarma Lokum


hindistan cevizli sarma lokum


Malzemeler


1 lt süt
1 bardak şeker
1 bardak un
1 kaşık tereyağ
1 paket vanilya
Hindistan cevizi


         Süt un ve şekeri tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.Tereyağ ve vanilyayı da ekleyip 4-5 dakika iyice çırpalım.Tepsinin içine bolca hindistan cevizi serpelim.Muhallebinin tepsi ile temas etmemesi gerekiyor.Muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim.Mümkün olduğunca ince olmalı.Muhalebiyi 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra önce bortadan boyuna sonra dayaklaşık 3 parmak genişliğinde enine kesiyoruz.Her parçayı kenarından kaldırarak rulo şeklinde sarıyoruz.Dilerseniz üzerine antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.