Malzemeler
1 lt süt
1 bardak şeker
1 bardak un
1 kaşık tereyağ
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
Süt un ve şekeri tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.Tereyağ ve vanilyayı da ekleyip 4-5 dakika iyice çırpalım.Tepsinin içine bolca hindistan cevizi serpelim.Muhallebinin tepsi ile temas etmemesi gerekiyor.Muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim.Mümkün olduğunca ince olmalı.Muhalebiyi 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra önce bortadan boyuna sonra dayaklaşık 3 parmak genişliğinde enine kesiyoruz.Her parçayı kenarından kaldırarak rulo şeklinde sarıyoruz.Dilerseniz üzerine antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder