18 Şubat 2013 Pazartesi

Pesmet

pesmet



MALZEMELER:


1kg un
1paket yaş maya (40gr)
Tuz, su
1 su bardağı sıvıyağ


Unun içine tuzu ve suda erittiğimiz mayayı ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ekliyoruz.Hazırladığımız hamuru 1-2 saat kadar kabarması için dinlenmeye bırakıyoruz.Hamurumuz iyice kabardıktan sonra oldukça büyük bezeler kopararak bolca unladığımız bir tepsi içinde önce rulo bir hamur oluşturuyoruz.Sonra da parmaklarımızla bastırarak hamuru açıyoruz.Ve aşağıdaki resimde görüldüğü gibi parçalar kesiyoruz.Büyüklüğünü kendiniz ayarlayabilirsiniz.Bu şekilde yapmakta zorlanırsanız yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak avuçiçlerimizin yardımıyla yuvarlak parçalar da oluşturabiliriz.Hazırladığımız pesmetler yaklaşık bir parmak kalınlığında olmalı.
pesmet

Hazırladığımız pesmetleri yağda iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz.Kahvaltıda peynirle yada bal-pekmez ile yiyebilirsiniz.Sıcak iken tadına doyulmuyor.Afiyet olsun

  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.