MALZEMELER:
1kg un
1paket yaş maya (40gr)
Tuz, su
1 su bardağı sıvıyağ
Unun içine tuzu ve suda erittiğimiz mayayı ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ekliyoruz.Hazırladığımız hamuru 1-2 saat kadar kabarması için dinlenmeye bırakıyoruz.Hamurumuz iyice kabardıktan sonra oldukça büyük bezeler kopararak bolca unladığımız bir tepsi içinde önce rulo bir hamur oluşturuyoruz.Sonra da parmaklarımızla bastırarak hamuru açıyoruz.Ve aşağıdaki resimde görüldüğü gibi parçalar kesiyoruz.Büyüklüğünü kendiniz ayarlayabilirsiniz.Bu şekilde yapmakta zorlanırsanız yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak avuçiçlerimizin yardımıyla yuvarlak parçalar da oluşturabiliriz.Hazırladığımız pesmetler yaklaşık bir parmak kalınlığında olmalı.
Hazırladığımız pesmetleri yağda iki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz.Kahvaltıda peynirle yada bal-pekmez ile yiyebilirsiniz.Sıcak iken tadına doyulmuyor.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder