Malzemeler:
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
5 bardak şeker
6 bardak su
1 çay kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurtanın sarısı, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ , 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonatın üzerine 1-2 damla limon sıkılıp malzemeler yoğurma kabında karıştırılır. Aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamınında yoğrulup 2 su bardağı iri çekilmiş cevizle yeniden yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle şekil verilir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Şerbeti için; 5 bardak şeker 6 bardak su ile kaynatılır. Ocaktan alınıp 1 çay kaşığı sıvı yağ eklenir. Nar gibi kızaran hamurlar fırından alınır ve soğutulur. Sıcak şerbet üzerilerine dökülür.Üzerine hindistan cevizi antep fıstığı serperek servis yapılır.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder