4 Nisan 2013 Perşembe

Boşnak Tatlısı

boşnak tatlısı


Malzemeler:


2 su bardağı ceviz
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un
5 bardak şeker
6 bardak su
1 çay kaşığı sıvı yağ

         2 adet yumurtanın sarısı, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıvı yağ , 1 su bardağı yoğurt  1 çay kaşığı karbonatın üzerine 1-2 damla limon sıkılıp malzemeler yoğurma kabında karıştırılır. Aldığı kadar unla birlikte kulak memesi kıvamınında yoğrulup 2 su bardağı iri çekilmiş cevizle yeniden yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle şekil verilir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Şerbeti için; 5 bardak şeker 6 bardak su ile kaynatılır. Ocaktan alınıp 1 çay kaşığı sıvı yağ eklenir. Nar gibi kızaran hamurlar fırından alınır ve soğutulur. Sıcak şerbet üzerilerine dökülür.Üzerine hindistan cevizi antep fıstığı serperek servis yapılır.Afiyet olsun.

  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.