17 Şubat 2013 Pazar

Pabuç Ökçesi

 
pabuç ökçesi
 

Malzemeler:

 
1 kg un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Bir kase rendelenmiş peynir yada lor
1 kase kaymak
Su
 


        Bu yemek sanırım her yörede farklı isimlerle anılıyor.İsmin yanında kullanılan malzemede de küçük farklar var.Biz Bulgaristan göçmeniyiz.Bizim büyüklerimiz de bunu kaymak ile yaparlardı.Ben bu şekilde yemeye doyamıyorum.Bildiğiniz bir yemekse bile kaymakla denemeye ne dersiniz.İşte tarifi..
 
        Unun içine yumurtamızı ve tuzumuzu koyuyoruz.Suyu da ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Hamurumuzu 2-3 bezeye ayırarak açıyoruz.Açtığımız hamurdan mantının hamruna benzer, fakat ondan daha büyük kareler kesiyoruz.Yaklaşık 6-7cm büyüklüğünde olmalı.Kestiğimiz hamurun içine bir parça peyniri yerleştirerek çapraz iki köşeyi birleştiriyoruz.Kenarlarını iyice kapatıyoruz.Açılmaması için heryerini yapıştırmaya dikkat etmeliyiz.Hamurumuz muska şeklini alıyor.Tamamını bitirdikten sonra yaptığımız Pabuç ökçelerini bir kaç postada kaynayan suyun içine atarak haşlıyoruz.Suyun üzerine çıkmaya başlamışlarsa pişmişler demektir.
 
        Daha sonra üzerine kaymak dökerek, sıcak servis yaparız.Burada belirtmek istediğim bir nokta var.Bizim kullandığımız kaymak genellikle ev kaymağı.O yüzden direk içine bir miktar tuz atıp pabuç ökçelerinin üzrine dökebiliyoruz.Eğer kaymağı marketten almışsanız, biraz sulandırmanız gerekecektir.Bir miktar su yada süt kullanarak kaymağı akışkan hale getirebilirsiniz.Şimdiden herkese afiyet olsun.
 
 

  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

2 yorum:

Unknown dedi ki...

nezamandir bu tarifi ariordum bg halam hep yapardi ve harika oluor tesekurler

Türkan dedi ki...

Afiyet olsun.

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.