18 Şubat 2013 Pazartesi

Tavuk Çorbası


tavuk çorbası



MALZEMELER


1 adet tüm tavuk (But yada göğüs ile de yapabilirsiniz)
5 bardak tavuk suyu
3 kaşık un
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 orta boy soğan
2 kaşık tereyağ 1kaşık sıvıyağ
Tuz, karabiber, kuru nane








Malzemelere 1 adet tüm tavuk yazdım ama tamamını kullanmak zorunda değilsiniz.Ben tavuk çorbasını genellikle köy tavuğu ile yapıyorum.Tüm olarak düdüklü tencerede bol su ile haşladığımda, suyun bir kısmını daha sonra kullanmak için ayırıyorum.Tavuğun da yarısını kulanıyorum.Bu şekilde yaklaşık 4 kişilik bir çorba oluyor.Tavuğu tüm olarak haşlamamın sebebi suyunun daha lezzetli olması.

       Tavuğumuzu haşladıktan sonra etinin kullanacağımız kadarını ayırıyoruz.Etleri küçük küçük doğrayıp hazırlıyoruz.Soğanı çok ince kıyarak tenceremize alıyoruz.Tereyağ ve sıvıyağımızı da tenceremize aldıktan sonra soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.Daha sonra unumuzu ekleyerek kavurma işlemine devam ediyoruz.Bu arada tavuk suyunun da 2 bardağını azar azar tencereye ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.Unun topak olmamasına dikkat ediyoruz.Eğer olmuşsa bir süzgeç kullanarak yada robottan geçirerek boza kıvamında pürüzsüz bir karışım elde edebiliriz.Kalan tavuk suyunu ve etleri de ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz.çorbamız kaynayana kadar başka bir kapta yumrtamızı iyice çırpıyoruz.Üzerine yarım bardak sütümüzü tuz, karabiber ve nanemizi de ekleyerek iyice karıştırıyoruz.bu karışımı kaynamaya başlayan çorbamıza karıştırarak azar azar ekliyoruz.Ve yaklaşık 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alıyoruz.

       Süt yerine krema da kullanabilirsiniz.Afiyet olsun


Tavuk Çorbası
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.