Malzemeler
500 gr kuzu külbastı
10 adet arpacık soğan
1 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı rendelenmiş domates
4 kaşık zeytinyağ
1 kaşık sirke
Tuz,karabiber,kekik,defne yaprağı
Kuzu külbastıları bir kabın içinde tuz,karabiber ve kekik ile karıştırıyoruz.Daha sonra az miktarda yağ koyduğumuz tavada kızartıyoruz.Kızaran külbastıları fırın kabına diziyoruz.2-3 kaşık zeytinyağında, soyup ortadan kestiğimiz arpacık soğanlarınık pembeleşene kadar pişiriyoruz.İçine karabiber, defne yaprağı, sirke ve kekik koyarak bir taşım kaynatıyoruz.Ayrı bir kapta rendelenmiş domates ve nişastayı karışltırarak pişen sosun içine döküyoruz.5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.Hazırladığımız sosu kuzu etlerinin üzerine döküp, önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder