28 Şubat 2013 Perşembe

Tavuk Haşlama

tavuk haşlama
 
 

Malzemeler


1kg parçalanmış tavuk
2 adet havuç
2-3 adet patates
7-8 adet küçük soğan
Tuz, karabiber
1 kaşık sıvıyağ

Hazırlanışı:

Tavukları iyice yıkadıktan sonra tencereye koyuyoruz.Patatesleri büyükçe parçalar halinde, havuçları da dilimleyerek hazırlıyoruz.Soğanları, kabuğunu soyarak tüm koyacağız.Ancak küçük soğan yoksa 1 adet soğanı halka halka doğrayarak kullanabilirsiniz.Tüm malzemelerimizi tencereye koyduktan sonra üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyerek bir iki taşım kaynatıyoruz.Üzerine biriken köpüğü temizledikten sonra tuz ve karabiberini de atarak yaklaşık 30-45 dk pişiriyoruz.Eğer tavuk yağlı ise ayrıca yağ koymanıza gerek yok.Yağı az gelirse, tuz ve karabiber ile birlikte istediğiniz ölçüde sıvıyağ ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.