Malzemeler
1kg parçalanmış tavuk
2 adet havuç
2-3 adet patates
7-8 adet küçük soğan
Tuz, karabiber
1 kaşık sıvıyağ
Hazırlanışı:
Tavukları iyice yıkadıktan sonra tencereye koyuyoruz.Patatesleri büyükçe parçalar halinde, havuçları da dilimleyerek hazırlıyoruz.Soğanları, kabuğunu soyarak tüm koyacağız.Ancak küçük soğan yoksa 1 adet soğanı halka halka doğrayarak kullanabilirsiniz.Tüm malzemelerimizi tencereye koyduktan sonra üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyerek bir iki taşım kaynatıyoruz.Üzerine biriken köpüğü temizledikten sonra tuz ve karabiberini de atarak yaklaşık 30-45 dk pişiriyoruz.Eğer tavuk yağlı ise ayrıca yağ koymanıza gerek yok.Yağı az gelirse, tuz ve karabiber ile birlikte istediğiniz ölçüde sıvıyağ ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder