2 Nisan 2013 Salı

Ali Baba Kebabı

ali baba kebabı


Malzemeler


500 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 su bardağı bezelye
4 adet yufka
500gr yoğurt
4-5 diş sarımsak
1 kaşık salça
Zeytinyağ
Tuz, kekik, karabiber, pulbiber

    
      İnce kıydığımız soğanı zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavuruyoruz.Salça ve etleri de ekleyip üzerine çıkacak kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra etleri ufak ufak didikleyerek küçültüyoruz.İçine haşlanmış bezelye ve baharatları da ekleyerek karıştırıyoruz.Yufkaları dörde bölerek hazırladığımız harcı koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.Sonra kendi etrafında sararak yuvarlak yapıyoruz.Fırın tepsisine yerleştirip üzerine yağ sürerek kızarana kadar pişiriyoruz.Tabaklara aldığımız Alibaba kebabının üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapıyoruz.Etleri haşladığımız salçalı sudan bir miktar ayırarak yoğurdun üzerine sos olarak kullanılabilir.Afiyet olsun.
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.