5 Nisan 2013 Cuma

Çiğ Börek

çiğ börek


Malzemeler


500gr un
100gr kıyma
1 adet soğan
Sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber

      Unun içine tuz ve yeterince su ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur hazırlıyoruz.Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine bez örterek yarım saat dinlendiriyoruz.
       İnce kıydığımız soğan ,tuz, baharatlar, kıyma ve maydanozu karıştırıyoruz.Hazırladığımız bezeleri ince ince açarak yarısına kıymadan koyup diğer yarısını da üzerine kapatarak parmaklarımızla uçlarından bastırıyoruz.Kızgın yağda her iki taraflarını da kızartıyoruz.Afiyet olsun.
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.