2 Nisan 2013 Salı

Kayseri Köftesi

kayseri köftesi


Malzemeler


750gr kıyma
Yarım ekmek içi
1 adet soğan
4 adet patates
4 adet domates
2 adet yumurta
1/2 bardak süt
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağ
Yarım demet maydanoz
Sıvıyağ
Tuz, yenibahar,kimyon,karabiber

     Kıymanın içine ince doğradığımız soğan,ekmek içi, yumurta,süt ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak yassı kfteler hazırlıyoruz.Patatesleri parmak kalınlığında yuvarlak kesip yağda her iki tarafını da kızartıyoruz.Patatesleri fırın tepsisine dizip, her patatesin üzerine köftelerden yerleştiriyoruz.Halka halka kestiğimiz domatesleri de köftelerin üzerine diziyoruz.1 kaşık tereyağında 1 kaşık salçayı kavurup 2 bardak su ekleyerek hazırladığımız sosu köftelerin üzerine döküyoruz.Önceden ısıttığımız fırında yarım saat pişiriyoruz.İnce kıydığımız maydanozları da üzerine serpiştirip 5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.