15 Nisan 2013 Pazartesi

Fırında Beşamel Soslu Ispanak

fırında ıspanak



Malzemeler


1 bağ ıspanak
3 adet patates
1 yumurta
1 bardak süt
1 kaşık un
2 kaşık tereyağ
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
1 kase rendelenmiş kaşar


     Patatesleri haşlayıp soyduktan sonra iyice eziyoruz.İçine tuz, karabiber kimyon ve yumurtayı ekleyerek iyice karıştırıyoruz.Ispanakları doğrayıp 2 kaşık yağda 4-5 dakika pişiriyoruz.Başka bir tencerede 2 kaşık tereyağ ve unu birkaç dakika kavuruyoruz.Karıştırarak yavaş yavaş sütü ekliyoruz.Tuzu da ilave edip koyu kıvam alınca ateşten alarak ıspanak ile karıştırıyoruz.Fırın kabının içini yağlayarak önce patates püresini üzerine de soslu ıspanağı yerleştirip kaşarı da serperek fırına veriyoruz.10 dakika 200 derecede daha sonra 150 derecede toplam yarım saat pişiriyoruz.
     Malzemeler 4-5 kişiliktir.Küçük bir borcam yada tepsi kullanmanızı öneririm.Afiyet olsun.
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.