2 Nisan 2013 Salı

Topalak Çorbası

topalak çorbası



Malzemeler


200gr kıyma
1 fincan ince bulgur
1 yumurta
1 kaşık un
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kaşık salça
Tuz, karabiber, kimyon


      Kıymanın içine tuz, karabiber, yumurta, kimyon ve bulguru ilave ederek yoğuruyoruz.Daha sonra unu da ilave edip bir süre daha yoğuruyoruz.Elimizi ıslatarak nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayıp unlanmış tepsiye koyuyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.Salçasını ekleyip karıştırıyoruz.Ü<erine 4 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.Kaynayan suya haşlanmış nohutları ,köfteleri ve tuzunu atarak kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.