8 Nisan 2013 Pazartesi

Tiramisu

tiramisu

Malzemeler

Pandispanya için;
  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı Şeker
  • 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

Ara Kreması için;

  • 3 Su Bardağı Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Yumurta Sarısı
  • 1 Paket Labne Peyniri

Islatmak için;

  • 1 Su Bardağı Kaynar Su
  • 1 Yemek Kaşığı Neskafe
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Yapılışı
Pandispanya için;

  • Yumurtaları, şekeri ve kaynar suyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. (vaktiniz var ise, yumurta aklarını cam kasede, krem şanti kıvamına gelinceye kadar, yumurta sarılarınıda şeker ile şeker eriyinceye kadar çırpın. sonra ikisini birleştirip, yağı ve yoğurdu ekleyerek çok az daha çırpın)
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu birlikte eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Çok az karıştırın. Katı yağ ile yağlayıp, unladığınız kalıba dökün . 180 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, yaklaşık 35-40 dk. kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Kekin ortası daha geç pişiyor, ortasının çökmemesi için en az 25 dk. fırının kapağını açmayın.)
  • Kekiniz ılınınca ızgara tel üstünde soğutun ve strech film ile sararak, buzdolabına kaldırın. (1 gün dinlenirse çok daha güzel oluyor.)
Krema için;
  • Tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte, çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, altını kapatın. Labne peynirini ekleyin, hızlıca karıştırarak, peynirin karışmasını ve kremanın ılınmasını sağlayın.
Tiramisu için;
  • Kekinizi ortadan ikiye bölün ve hazırladığınız neskafenin yarısı ile birinci katı ıslatın.
  • Kremanın yarısını dökün ve kekin ikinci yarısını kapatın. Kekin ikinci katınıda kalan neskafe ile ıslatın. Kalan kremayıda döküp, kaşıkla üzerinde daireler çizerek eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
  • Bir çay süzgecine kakao koyun ve kremanın üzerine serpin.
  • Tiramisuyu buzdolabında en az bir gün mümkünse 2 gün dinlendirdikten sonra servis yapın.
Kaynak:Hünerli Bayanlar

  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.