Malzemeler
2 yumurta
2 çay bardağı yağ
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
8 kaşık un
Şerbeti için
3 bardak şeker
4 bardak su
Önce şerbeti hazırlayarak soğutuyoruz.Şerbet mümkün olduğunca koyu olmalı.Daha sonra tüm malzemeleri karıştırarak akışkan kıvamlı hamurumuzu hazırlıyoruz.Hamuru krema torbasına dolduruyoruz.Normal poşete koyarak köşesinden delinerek de yapılabilir.Poşeti mümkün olduğunca küçük delmeliyiz.halkalarımız kalın olmamalı.Yağda kızrırken de kabaracağı için kalın olursa dışı kızarıp içi hamur kalabilir.Krema torbası ile yağın içine halka oluşturacak şekilde sıkıyoruz.Her iki tarafı da iyice kızarınca tavadan alıp şerbetin içine atıyoruz.2-3 dakika şerbette bekletip servis tabağına çıkarıyoruz.İyice soğuduktan sonra tatlımız yemeye hazır.Afiyet olsun.
Bu malzemelerle halkalarınızın kalınlığına ve büyüklüğüne bağlı olarak 15 ile 20 arasında halka çıkar.
0 yorum:
Yorum Gönder