Malzemeler
Yarım kg kuzu eti
1 kase yoğurt
1 kaşık un
4-5 adet yeşil soğan
4-5 dal taze nane
3 kaşık tereyağ
Tuz, karabiber, nane
Etleri düdüklü tencerede haşlıyoruz.Ayrı bir kapta un ve yoğurdu iyice karıştırıyoruz.Et suyundan da azar azar ekleyerek karıştırıp ılımasını sağlıyoruz.Sonra yoğurdu içinden etleri çıkardığımız etsuyunun içine yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekliyoruz.kaynamaya başladığında ayırıp didiklediğimiz etleri ilave ediyoruz.Ocaktan almamıza yakın ince kıydığımız taze naneyi ve sadece yeşil kısımlarını doğradığımız yeşil soğanı ilave edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.Tuzunu ve karabiberini de karıştırarak ocaktan alıyoruz.Erittiğimiz tereyağının içine kuru nane ekleyrek nanenin kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Çorbanın üzerine dökrerek servis yapıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder