Malzemeler
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kereviz
1 adet pırasa
2 adet soğan
200gr kıyma
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 kaşık salça
1 kaşık un
100gr margarin
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Patates,havuç,kabak, kereviz ve soğanları küçük küpler halinde doğruyoruz.Pırasanın beyaz kısmını ince ince kıyıyoruz.Önce yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Pırasaları ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra havuç, kereviz, kabak,patates ve sarımsakları da ekleyerek 5 dakika daha kavuruyoruz.Un, salça ve baharatları da ekledikten sonra 3 litre kadar su ilave edip pişiriyoruz.Kıymaya tuz ve karabiberi ekleyip yoğuruyoruz.Nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayıp 2 kaşık margarinle kavuruyoruz.Çorbanın pişmesine yakın kıydığımız maydanoz ve köfteleri de ekleyip 6-7 dakika daha kaynatarak ocaktan alıyoruz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder