7 Nisan 2013 Pazar

Çikolatalı Sarma Lokum



çikolatalı lokum


Malzemeler


1 lt süt
1 bardak şeker
1 bardak un
2 kaşık tereyağ
1 paket vanilya
100gr çikolata
Hindistan cevizi

          Süt un ve şekeri tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.Tereyağ ve vanilyayı da ekleyip 4-5 dakika iyice çırpalım.Tepsinin içine bolca hindistan cevizi serpelim.Muhallebinin tepsi ile temas etmemesi gerekiyor.Muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim.Mümkün olduğunca ince olmalı.Muhalebiyi soğumaya bırakıyoruz.Muhallebimiz soğuduğunda çikolatayı bir kaba koyarak kaynayan suyun üzerinde eritiyoruz.1 kaşık tereyağını da ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra muhallebinin üzerine döküp 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra önce bortadan boyuna sonra dayaklaşık 3 parmak genişliğinde enine kesiyoruz.Her parçayı kenarından kaldırarak rulo şeklinde sarıyoruz.Dilerseniz üzerine antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.