Malzemeler
1 lt süt
1 bardak şeker
1 bardak un
2 kaşık tereyağ
1 paket vanilya
100gr çikolata
Hindistan cevizi
Süt un ve şekeri tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.Tereyağ ve vanilyayı da ekleyip 4-5 dakika iyice çırpalım.Tepsinin içine bolca hindistan cevizi serpelim.Muhallebinin tepsi ile temas etmemesi gerekiyor.Muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim.Mümkün olduğunca ince olmalı.Muhalebiyi soğumaya bırakıyoruz.Muhallebimiz soğuduğunda çikolatayı bir kaba koyarak kaynayan suyun üzerinde eritiyoruz.1 kaşık tereyağını da ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra muhallebinin üzerine döküp 2-3 saat soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra önce bortadan boyuna sonra dayaklaşık 3 parmak genişliğinde enine kesiyoruz.Her parçayı kenarından kaldırarak rulo şeklinde sarıyoruz.Dilerseniz üzerine antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder