7 Nisan 2013 Pazar

Portakal Soslu Kedidili Pastası

kedidili pastası


Malzemeler


1 paket kedidili bisküvi
3 kaşık un
5 kaşık şeker
1 adet yumurta
3,5 bardak süt
1 parça damla sakızı

Sos için
1 bardak portakal suyu
5 kaşık şeker
2 kaşık nişasta
     


        Damlasakızını bir kaşık toz şeker ile birlikte eziyoruz.Tencerenin içine un 4 kaşık şekerezilmiş damlasakızı ve yumurtayı karıştırıyoruz.Kısık ateşte kabarcıklar çıkana kadar pişiriyoruz.Dikdörtgen tepsinin içine tabanı kapatacak şekilde kedidili bisküvileri diziyoruz.Sıcak kremayı bsiküvilerin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
       Portakal suyunu bir tencereye alıyoruz.Nişasta ve toz şekeri ilave edip iyice karıştırıyoruz.Sos koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Soğuyan kremanın üzerine sıcak olarak döküyoruz.Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun
     
  
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.