Malzemeler
1 paket kedidili bisküvi
3 kaşık un
5 kaşık şeker
1 adet yumurta
3,5 bardak süt
1 parça damla sakızı
Sos için
1 bardak portakal suyu
5 kaşık şeker
2 kaşık nişasta
Damlasakızını bir kaşık toz şeker ile birlikte eziyoruz.Tencerenin içine un 4 kaşık şekerezilmiş damlasakızı ve yumurtayı karıştırıyoruz.Kısık ateşte kabarcıklar çıkana kadar pişiriyoruz.Dikdörtgen tepsinin içine tabanı kapatacak şekilde kedidili bisküvileri diziyoruz.Sıcak kremayı bsiküvilerin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
Portakal suyunu bir tencereye alıyoruz.Nişasta ve toz şekeri ilave edip iyice karıştırıyoruz.Sos koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Soğuyan kremanın üzerine sıcak olarak döküyoruz.Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun
3 kaşık un
5 kaşık şeker
1 adet yumurta
3,5 bardak süt
1 parça damla sakızı
Sos için
1 bardak portakal suyu
5 kaşık şeker
2 kaşık nişasta
Damlasakızını bir kaşık toz şeker ile birlikte eziyoruz.Tencerenin içine un 4 kaşık şekerezilmiş damlasakızı ve yumurtayı karıştırıyoruz.Kısık ateşte kabarcıklar çıkana kadar pişiriyoruz.Dikdörtgen tepsinin içine tabanı kapatacak şekilde kedidili bisküvileri diziyoruz.Sıcak kremayı bsiküvilerin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
Portakal suyunu bir tencereye alıyoruz.Nişasta ve toz şekeri ilave edip iyice karıştırıyoruz.Sos koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.Soğuyan kremanın üzerine sıcak olarak döküyoruz.Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder