Malzemeler
1 bağ pırasa
3 adet havuç
1 adet soğan
2 adet domates
1 bardak haşlanmış nohut
2 kaşık pirinç
1 kaşık salça
Tuz, karabiber, şeker
Pırasanın beyaz kısımları ve havuçları 2-3 parmak genişliğinde verev doğruyoruz.Yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağının içinde pembeleşene kadar kavuruyoruz.Salçayı da ekleyerek 1-2 dakika daha pişiriyoruz.(Salça ve domates kullanmadan da yapabilirsiniz.)Pırasa ve havuçları da ekleyerek 5 dakika daha kavuruyoruz.Domates kullanacaksanız domatesi ekliyoruz.Kullanmayacaksanız haşlanmış nohutu ve yarım tatlı kaşığı şekeri ilave edip sebzelerin üzerine çıkana kadar su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.10 dakika kadar kaynattıktan sonra Tuzunu karabiberini ve pirinci ekleyerek pirinç ve pırasalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder