10 Nisan 2013 Çarşamba

Çakmak Dolması

çakmak dolası


Malzemeler

500 gram kıyma
6 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet soğan
5 diş sarımsak
½ çay bardağı yarma
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
100 gram tereyağı


 

       Altı patlıcan alacalı soyulur, diklemesine incecik dilimlenir ve tuzlu suda bekletilir. 2 adet soğan doğranır, üzerine 500 gram kıyma, biber ve domates salçaları eklenir. Son olarak köfte harcına yarma ve karabiber eklenip yoğurulur. Köfteler ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak hazırlanır. Tuzlu suda bekletilen patlıcan dilimleri ikiye kesilir. Kesilen ikişer patlıcan dilimiyle köfteler sarılır. Domatesler rendelenir ve ince kıyılan sarımsaklarla kavurulur. Patlıcanlarla sarılan köfteler kavurulan domates ve sarımsakların üzerine dizilir. Tencereye dizilen dolmaların üzerine domates rendelenir. Kesilen tereyağ parçaları da dolmaların üzerine serpilir. Yemeğimiz su eklenerek pişirilir.

Kaynak:Mutfağım
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.