Malzemeler
4 adet patlıcan
300gr kuşbaşı
2 adet soğan
4-5 adet mantar
2 adet domates
2 adet sivri biber
Zeytinyağ
Salça, tuz, karabiber
Rendelenmiş kaşar
Patlıcanları alacalı soyulup tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.Boyuna ikiye bölüp ortalarını oyuyoruz.Patlıcanları çevirerek 3-4 dakika yağda kızartıyoruz.(tuzlu suda haşlayarak ta yapılabilir)
3 kaşık zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanları ve küçük küçük doğradığımız etleri kavuruyoruz.Etler suyunu çektiğinde, rendelenmiş domates, küçük doğranmış mantar, salça ve baharatları da ekleyerek suyu azalana kadar pişiriyoruz.Pişirdiğimiz harcı patlıcanların içine doldurarak 15-20 dakika fırında pişiriyoruz.Daha sonra rendelenmiş kaşarı patlıcanların üzerine ekleyerek kaşar kızarana kadar pişirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder