29 Mart 2013 Cuma

Bostan Kebabı

bostan kebabı


Malzemeler


4 adet patlıcan
300gr kuşbaşı
2 adet soğan
4-5 adet mantar
2 adet domates
2 adet sivri biber
Zeytinyağ
Salça, tuz, karabiber
Rendelenmiş kaşar

     Patlıcanları alacalı soyulup tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.Boyuna ikiye bölüp ortalarını oyuyoruz.Patlıcanları çevirerek 3-4 dakika yağda kızartıyoruz.(tuzlu suda haşlayarak ta yapılabilir)
3 kaşık zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanları ve küçük küçük doğradığımız etleri kavuruyoruz.Etler suyunu çektiğinde, rendelenmiş domates, küçük doğranmış mantar, salça ve baharatları da ekleyerek suyu azalana kadar pişiriyoruz.Pişirdiğimiz harcı patlıcanların içine doldurarak 15-20 dakika fırında pişiriyoruz.Daha sonra rendelenmiş kaşarı patlıcanların üzerine ekleyerek kaşar kızarana kadar pişirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.