Malzemeler:
6 adet bıldırcın
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1 kaşık dolmalık fıstık
1 kaşık kuş üzümü
3 kaşık tereyağ
Tuz, karabiber,kekik
Pirinci ve kuş üzümünü bir saat kadar suda bırakıyoruz.Soğanları ince ince doğradıktan sonra tereyağında fıstık ve kuş üzümlerini de ekleyerek soğan pembeleşene kadar pişiriyoruz.Pirinci ve baharatlarını da ekleyerek 2-3 dakika karıştırarak pişiriyoruz.Üzerine 2 çay bardağı su ekleyip pirinç suyu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Bıldırcınların, 2-3 kaşık sıvıyağ koyduğumuz tavada 5 dakika iki tarafını da kızartıyoruz.15 dakika dinlendirdiğimiz pilavı kaşık yardımıyla bıldırcınların içine doldurarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz.1 çay bardağı su ekleyip üzerini folyo ile kapatarak önceden ısıttığımız fırında 30-45 dakika pişiriyoruz.
Bıldırcınlar küçük ise iç fazla gelecektir.normal yada büyük bıldırcınlarda bu tarif 6 kişiliktir.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder