12 Mart 2013 Salı

Fırında Domates Dolması

domates dolması


Malzemeler


2 kg ortaboy domates
2 su bardağı pirinç
1 soğan
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
1 kaşık salça
Yarım çay bardağı zeytinyağ
100gr kaymak
Tuz karabiber

      Domateslerin üzerinden ince bir dilim keserek kaşık yardımıyla içini oyuyoruz.Oyduğumuz domatesleri fırın tepsisine dizerek içlerine az miktarda tuz atıyoruz.
   
      Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatarak içine pirinçlerimizi atıyoruz.Pirinçer suyu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.Ayrı bir tavada küçük küçük doğradığımız soğanları yağda pembeleşene kadar pişiriyoruz.Salçayı da ekleyip karıştırarak ateşten alıyoruz.Domateslerin içinden çıkan büyük parçaları da küçük küçük doğrayıp, soğan maydanoz, tuz ve karabiber ile birlikte pişen pirincin içine dökerek karıştırıyoruz.Hazırladığımız içi domateslerin içine dolduruyoruz.
   
     Kaymağın içine yumurtayı ve bir miktar tuzu atarak karıştırıyoruz.Karışım çok koyu olursa biraz süt yada su ile sulandırabilirsiniz.Kaymağı da domateslerin üzerine dökerek önceden ısıttığımız fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.Kaymak kızarıp domateslerin kabukları ayrılmaya başladığında da piştiği anlaşılabilir.

Denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.