Malzemeler
250 gr kıyma
5 adet iri patates
2 adet soğan
2 adet domates
2 bardak etsuyu
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber,zeytinyağ
Patatesleri soyarak ortalarından kesiyoruz.Düz durması için alta gelen ksımlarından ince bir kapak kesip içlerini oyuyoruz.Yarım bardak sıvıyağda patatesleri birkaç dakika çevirerek kızartıyoruz.2 kaşık zeytinyağında yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşene kadar soteliyoruz.Kıymayı da ekleyerek pişiriyoruz.Yemeklik doğradığımız domatesin küçük bir kısmını ayırarak gerisini kıymanın içine ilave ediyoruz.Suyunu çekene kadar pişirip içine baharatlar ve ince kıydığımız maydanozu ilave ederek ateşten alıyoruz.Harcımızı patateslerin içine doldurarak üzerini kalan domateslerle kapatıyoruz.2 bardak etsuyunu üzerine döküp yarım saat fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder