Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 avuç ceviz
1 avuç kuru üzüm
1 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
Islatmak için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nescafe
Muhallebisi İçin:
1 lt süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 pk krem şanti
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.İçine kabartma tozu ve unu da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.En son ceviz ve kuru üzümü de ekleyerek önceden ısıttığımız fırında keki pişiriyoruz.Bir su bardağı süte bir çorba kaşığı nescafeyi karıştırarak fırından çıkardığımız sıcak kekin üzerine döküyoruz.
Muhallebisi için, un ve nişastanın üzerine soğuk sütün bir kısmını dökerek iyic karıştırıyoruz.Sütü ayrı bir tencerede kaynatıp içine şekeri ve tereyağını ekliyoruz.Daha sonra sürekli karıştırarak un ve nişasta karışımını yavaş yavaş ekliyoruz.Muhallebi kıvamını alana kadar pişirip ateşten alıyoruz.Muhallebi ılık hale gelince üzerine krem şantiyi ilave edip iyice kaşıştırarak ıslak kekin üzerine döküyoruz.Buzdolabında 1 saat bekletikten sonra muhalebili kekimiz servise hazır.Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder