Malzemeler:
2,5 tatlı kaşığı kurumaya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemeleri
1bağ ıspanak
100gr kaşar
100gr peyir
4 adt havuç
1 soğan
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
250gr tereyağ
Üzeri İçin
1 yumurta
Haşhaş
Ilık sütün içerisinde kurumayayı eriterek, sıvıyağ ve tuz ile birlikte unun içine karıştırıp hamuru yoğuruyoruz.Hazırladığımız hamuru yarım saat dinlendiriyoruz.
Ispanakları ve soğanı ince ince doğruyoruz.Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip hafif ezerek karıştırıyoruz.Ayrı bir kapta kaşar ve peyniri karıştırıp pul biber atıyoruz.Son iç malzememiz olan havucu da rendeleyerek tuz atıp karıştırıyoruz.
Hamurumuzu üç bezeye ayırarak hepsini açıyoruz.İçlerini erittiğimiz tereyağı ile yağlayarak iki yufkayı ortadak ikiye bölüyoruz.Yarım yufkalardan birine ıspanak, diğerine peynir ve üçüncüsüne de havucu koyarak rulo şeklinde sarıyoruz.Yarım yufkanın biri kalıyor.Ama kalın olacağını düşünmezseniz onu da farklı bir içle ekleyebilirsiniz.Kalan tün yufkamızın da içini yağladıktan sonra hazırladığımız üç ruloyu yufkanın ortasına yerleştirip üçünü birlikte yine rulo şeklinde sarıyoruz.Böreğimizi ortadan ikiye bölüp iki parça olarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz.Yumurtayı çırparak böreklerin üzerine sürüyoruz.Üzerine de haşhaş serperek Önceden ısıttığımız fırında börekler kızarana kadar pişiriyoruz.
İç malzemelerini kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder