24 Mart 2013 Pazar

Karnıyarık


 

Malzemeler


6 adet patlıcan
250gr kıyma
3 adet domates
2 adet soğan
2 su bardağı sıvıyağ
1 kaşık salça
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz

      Patlıcan kabukları iki başında 2-3 parmak genişliğinde kalacak şekilde soyulur.Ortadan, alt kısmı kesilmeyecek şekilde kesilir ve tuzlu su içinde yarım saat bekletilir.Sudan çıkarıp kurulanan patlıcanlar yağda kızartılır.Fazla yağı alınan patlıcanlar tepsiye yerleştirilir.
      Yemeklik doğranan soğanlar 3 kaşık zeytinyağında pembeleşene kadar pişirilir.Kıyma eklenerek 4-5 dakika daha pişirilip, küp küp doğranmış domates, salça, tuz ve baharatları atılarak 5 dakika daha pişirilir.Son olarak ince kıyılmış maydanoz eklenerek ocaktan alınır.
      Patlıcanların içi açılarak kaşık ile harç bolca içlerine yerleştirilir.1 su bardağı su salça ile karıştırılarak tepsiye dökülür ve 20 dakika fırında pişirilir.
      İsteğe göre patlıcanların üzerine dilimlenmiş domates ve biber de konulabilir.Afiyet olsun.

  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.