23 Mart 2013 Cumartesi

Kıymalı Tepsi Böreği

kıymalı tepsi böreği


Malzemeler


6 adet yufka
300gr kıyma
1 paket margarin
1 su bardağı süt
2 yumurta
3 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz , karabiber


     3 kaşık margarini eriterek, yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Kıymayı da ekleyerek ara ara karıştırıp 5 dakika pişiriyoruz.Tuz ve karabiberi de ekleyerek ocaktan alıyoruz.Kıyma soğumaya başlayınca ince kıydığımız maydanozu da ilave ederek karıştırıyoruz.
      Kalan margarini bir tencerede eriterek ocaktan alıp üzerine süt ve yumurtayı ekleyerek iyic çırpıyoruz.Fırın tepsisini yağlayarak ilk yufkamızı tepsiye yerleştiriyoruz.Tepsinin dışına 4-5 santim taşacak şekilde yufkaların fazlasını keserek parçaları tepsinin içine yerleştiriyoruz.Yufkaların yarısını her kata süt-yağ karışımından sürerek yerleştiriyoruz.Orta kata kıymalı harcı yayarak, kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştiriyoruz.Tepsinin kenarına taşan yufkayı üzerine örterek son yufkayı da yerleştiriyoruz ve süt karışımından üst kısmına da sürüyoruz.Önceden ısıttığımız fırında 25 dakika pişiriyoruz.


  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.