Malzemeler
Karışık yeşillik
10 adet taze patates(küçük)
1 adet soğan
3 diş sarımsak
4 adet taze soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
Bir tencere içerisinde zeytinyağını kızdırıp dolmalık fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur.İçerisine iyazlık doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsaklar ilave edilerek soğan pembeleşene kadar kavrulur.Kıyılmış taze soğan, haşlanıp küp küp doğranmış patates, fesleğen,tuz karabiber eklenip sotelenir.Pişen harç soğumaya alınır.Ayrı bir kasenin içerisinde zeytinyağ, mayonez, ve hardal konup iyice çırpılır.Servis tabağına önce kıyılmış yeşillikler yerleştirilir.Daha sonra soğutulan patatesli harç yerleştirildikten sonra sos üzerinde gezdirilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder