Malzemeler
Hamuru için:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
150gr tereyağ
İç Malzemeleri
250gr peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 kaşık yoğurt
Susam, çörekotu
Tereyağ dışında tüm malzemeler unun içine karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hazırladığımız hamuru üzerini örtelerek yarım saat dinlendiriyoruz.Dinlendirdiğimiz hamuru açarak içine erittiğimiz tereyağını sürüyoruz.Hamuru çok ince açmıyoruz.Tereyağını sürdükten sonra hamuru zarf şeklinde katlıyoruz.Tereyağını katlarada sürerek 5 dakika buzdolabında bekletiyoruz.Hamuru yeniden açarak rendelediğimiz peynir ve ince ince doğradığımız maydonozu heryerine gelecek şekilde dağıtıyoruz.Hamuru rulo şeklinde katlayıp, en son simit şeklini veriyoruz.Yumurtanın sarısı ve yoğurdu karıştırıp böreğin üzerine sürdükten sonra 2-3 parmak aralıklarla yaklaşık bir parmak derinliğinde üzerinden kesiyoruz.Susam ve çörekotunu da serpiştirerek üzeri iyice kızarana kadar fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder