12 Mart 2013 Salı

Cevizli Burma Baklava


cevizli burma baklava



Malzemeler


300 gram ceviz
1 bardak süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
2 kaşık sirke
1 tatlı kaşığı tuz
250 gram tereyağı
125 gram margarin
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
6 su bardağı su
Yarım limon

Bir bardak süt ve 3 yemek kaşığı yoğurt karıştırılır. 1 yumurta kırılarak, yoğurt ve süte eklenir. Aldığı kadar un eklenen hamur harcı yoğrulmadan önce yarın çay bardağı sirke ve 1 tatlı kaşığı tuz katılır.Hamur yoğurularak yarım saat kadar dinlendirilir.Dinlenen hamur bezelere ayrılarak açılır.İncecik yufka halinde açılan hamur ortadan ikiye kesilir. Kesilen yarın yufkanın ucu ince oklavaya sarılır ve kalan kısmına ezilmiş ceviz serpilerek oklavaya sarılır. Oklavada büzülen içi cevizli baklava oklavadan çıkartılarak dilimlenir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Diğer bezelere de aynı işlem uygulanarak baklavalar hazırlanır.Normal bir fırın tepsisi için ortalama 20 bezeye ayırmak yeterlidir. 250 gram tereyağı ve yarın paket margarin eritilir ve tepsiye dizilen burma baklavaların üzerine dökülüp, fırında pişirilir.
   Şerbeti için üç bardak şekere, 6 bardak su ve limon eklenerek kaynatılır. Fırında pişen baklavalar çıkartılır ve kaynayan şerbet üzerine dökülür.

      Bezelerin ve yufka büyüklüklerinin birbirine yakın olması önemli.Farklı olursa burma dilimlerimizin büyüklüğü de farklı oluyor.
  • Stumble This
  • Fav This With Technorati
  • Add To Del.icio.us
  • Digg This
  • Add To Facebook
  • Add To Yahoo

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Copyright 2010 Mutfağınızda Fark Yaratın | Powered by Blogger.