Malzemeler
6 adet domates(büyük)
1 paket mantar
2 adet soğan
Yarım su bardağı galeta unu
3 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Yarım demet maydanoz
3 kaşık zeytinyağ
Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
Domateslerin içlerini kaşık yardımıyla çıkarıp dolmalık olarak hazırlanır.Tencerede zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar pembeleşene kadar pişirilir.Daha sonra içine sapları ayrılarak küçük küçük doğanmış mantarlar ilave edilir ve mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar pişirilir.Domateslerin içindn çıkarılan parçalar küçük doğranarak eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.İçine baharatları ve ince kıyılmış maydanozu da eklenerek ateşten alınır ve rendelenmiş kaşar ilave edilerek karıştırılır.Kaşık yardımıyla hazırlanan harç domateslerin içine doldurularak önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder