Malzemeler:
1kg hamsi
3 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3-4 adet biber
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, zencefil
3 kaşık zeytinyağ
2 adet limon
Sarımsakları ezerek geniş bir kabın içinde salça, tuz,baharatları, ve yarım çay bardağı su ilave ederek karıştırıyoruz.İnce kıydığımız maydanozu ve hamsileri de ilave ederek güzelce karıştırıyoruz.Bolca yağladığımız fırın tepsisine dizerek üzerine büyükçe doğradığımız biberleri, halka halka doğradıüımız soğan ve domatesleri de diziyoruz.Limonların kabuklarını soyarak halkalar şeklinde dilimleyip en üste de limonları diziyoruz.Önceden ısıttığımz fırında yarım saat pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder