Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 kaşık un
250 gr ıspanak
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet havuç
6 bardak su
Zeytinyağ
Tuz, pulbiber, karabiber
Tencereye zeytinyağını koyarak yağı kızdırıyoruz.İçine yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.Üzerine unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Suyu (mümkünse tavuksuyu) ilave edip kaynamaya bırakıyoruz.Su kaynamaya başlayınca içine ince kıydığımız ıspanağı, küp küp doğradığımız domatesi, rendelediğimiz havucu, ince şeritler halinde doğradığımız tavuk etini, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder